Nicole Migeon

Architect

East Village Townhouse Addition

20081220-morr-437-0081-fnl

East Village Townhouse Addition Complete

NEW YORK, NY – October 20, 2008 – In a complete renovation of a freestanding building, NMA addressed the challenge of creating a usable living and working space for two visual artists. The 2,000 square foot residence was divided into four floors of 500 square feet, each with a different range of functions.

green-roof

Green roofsedum plant garden, custom metal trellis with green screens for wisteria.

master-bedroom

Master bedroomreclaimed wood floor, millwork recessed closets, custom bed with skylight above. Custom tile bathroom with glass clearstory, window with view of the Empire State Building.

kitchen1

Kitchenwood-burning fireplace, custom millwork, reclaimed wood floor.

guest-bedroom

Film studioconverts into guestroom via oversized sliding glass doors, reclaimed wood floor.

grille

Custom metalwork grille.